Όλα τα αντικείμενα περιεχομένου με θέμα : ‘Boυλή’

Eπίκαιρη ερώτηση για την απαίτηση Διδακτορικού (10/6/11)

11 / 06 / 2011

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 970/7-6-2011 επίκαιρη ερώτηση του Ζ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αναστάσιου Κουράκη προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με την ανανέωση της ισχύος του ΠΔ 123/84 περί του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στα ΑΕΙ.

Στον ερωτώντα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Αναστάσιο Κουράκη, θα απαντήσει ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Ιωάννης Πανάρετος.
Διαβάστε περισσότερα.. »

Επίκαιρη ερώτηση για το ΤΕΙ Ηπείρου (10/6/11)

11 / 06 / 2011

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Επόμενη είναι η με αριθμό 968/7-6-2011 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νικόλαου Καραθανασόπουλου προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του έκτακτου προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου.

Και στην ερώτηση αυτή θα απαντήσει ο Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Ιωάννης Πανάρετος.
Διαβάστε περισσότερα.. »

Επίκαιρη ερώτηση για το ΤΕΙ Σερρών (10/6/11)

11 / 06 / 2011

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 964/7-6-2011 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του ΤΕΙ Σερρών.

Στην επίκαιρη ερώτηση της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά θα απαντήσει ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Ιωάννης Πανάρετος.
Διαβάστε περισσότερα.. »

Επίκαιρη ερώτηση για το Πανεπιστήμιο της Στερεάς Ελλάδος

09 / 06 / 2011

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Θα συζητήσουμε τώρα την με αριθμό 959/6-6-2011 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Ουρανίας Παπανδρέου – Παπαδάκη προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με το Πανεπιστήμιο της Στερεάς Ελλάδας.

Στην ερωτώσα Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ουρανία Παπανδρέου Παπαδάκη θα απαντήσει ο Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Πανάρετος.

Κυρία Παπανδρέου, που είστε εδώ και πολύ ώρα στη Βουλή, παρακαλώ έχετε το λόγο για να παρουσιάσετε την ερώτησή σας.


Διαβάστε περισσότερα.. »

Ομιλία κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου Παιδείας στη Βουλή (11/5/2011)

13 / 05 / 2011

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε τον κ. Ροντούλη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Το λόγο έχει ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Πανάρετος.

Ορίστε, κύριε Υφυπουργέ, έχετε το λόγο για οκτώ λεπτά.


Διαβάστε περισσότερα.. »

Επίκαιρη ερώτηση Ι. Γκιόκα για την περικοπή των δωρεάν συγγραμμάτων (11/05/2011)

13 / 05 / 2011


ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Κι εμείς σας ευχαριστούμε.

Θα συζητηθεί η με αριθμό 846/3-5-2011 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Ιωάννη Γκιόκα προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την περικοπή των δωρεάν συγγραμμάτων κλπ.


Διαβάστε περισσότερα.. »

Επίκαιρη ερώτηση Α. Κουράκη για τους διορισμούς μελων ΔΕΠ (5/5/2011)

06 / 05 / 2011

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας):Θα συζητηθεί η με αριθμό 831/2.5.2011 επίκαιρη ερώτηση του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αναστασίου Κουράκη προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αναμονής για πρόσληψη των εκλεγμένων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού.

Εκ μέρους της Κυβερνήσεως, την ερώτηση θα απαντήσει ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Ιωάννης Πανάρετος.
Διαβάστε περισσότερα.. »

Ομιλία Ι. Πανάρετου στη επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων (13/4/2011)

15 / 04 / 2011

Ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε.

Για το γενικό θέμα και για τις ενότητες του νομοσχεδίου έκαναν αναλυτική αναφορά και παρουσίαση, τόσο η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, όσο και η Υπουργός. Eπομένως, εγώ θα περιορισθώ σε ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τις ειδικές διατάξεις, οι οποίες αφορούν κυρίως στην ειδική μεταχείριση ορισμένων κατηγοριών Ελλήνων πολιτών, για το ενδοσχολικό απολυτήριο και για το θέμα των εξετάσεων που ετέθη.


Διαβάστε περισσότερα.. »

Προφορική Ερώτηση Βουλευτή Α. Δαβάκη για το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μυστρά

07 / 04 / 2011

Θα συζητηθεί η με αριθμό 10852/9-2-2011 ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Αθανασίου Δαβάκη προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την καθυστέρηση στο διορισμό μελών του ΔΣ στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού Μυστρά (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Διαβάστε περισσότερα.. »

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Γ. Ζιώγα για τα προβλήματα στη λειτουργία των ΤΕΙ της χώρας (11/03/11)

17 / 03 / 2011

ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Παρακαλείται ο ερωτών συνάδελφος κ. Ζιώγας να λάβει το λόγο για να αναπτύξει προφορικά την ερώτησή του.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Διαβάστε περισσότερα.. »